Hoppa till innehåll
Home » Kaffe rostningsgraderna

Kaffe rostningsgraderna

Coffee beans in a variety of roasts light to dark, in a printers box

Kaffe rostningsgraderna

Vad är det som avgör smaken på ditt kaffe?
Det tar mellan 8 och 15 minuter att rosta kaffe – en känslig process som är avgörande för exakt hur din färdiga kopp kaffe kommer att smaka.

Hur länge kaffebönor rostas är ett viktigt steg för att bestämma hur en kopp kaffe kommer att smaka. Det kan överraska dig att lära dig att kaffebönor faktiskt är en mjuk böna med en grön-gul färg innan de rostas. Det är processen med att rosta bönorna som förvandlar dessa smaklösa bönor till antingen en söt, fruktig, sur kopp kaffe eller en mörk, bitter, stark kopp kaffe – beroende på hur länge de rostas.

Ljusrostat

Under rostningsprocessen spricker kaffebönorna när de når en inre temperatur på cirka 400 ° F. Generellt sett är lätta grillade kaffebönor de som ännu inte har nått sin ”första spricka”. Eftersom bönorna inte är rostade så länge skulle en kopp kaffe gjord av en lätt stek ha mer fruktig, blommig och sur smak. Lättstekt kaffe kallas ofta i butiker som ”Half City Roast” eller ”New England Roast.”

Färg: Ljusbrun
Olja på ytan ?: Nej
Smak: Rostad korn med uttalad syra
Mängd koffein: hög
Inre temperatur för bönor vid rostningstopp: Ungefär 400 ° F

Du kan köpa ljusrostat kaffe HÄR.

Mellanrost

Mellanrostat kaffe är vanligtvis de som har rostats mellan den första sprickan, vid en inre temperatur på cirka 400 ° F, till före den andra sprickan, eller en inre temperatur på 428 ° F. En kopp kaffe gjord av Mellanrostat skulle uppvisa en mjukare, mer balanserad smak med en mildare intensifierad grad av bitterhet jämfört med ett ljusrostat kaffe. Mellanrostat kaffe kan ofta kallas ”City Roast” eller ”Breakfast Roast.”

Färg brun
Olja på ytan ?: Nej
Smak: Balanserad smak, arom och syra
Mängd koffein: Medium
Inre temperatur för bönor vid rostningstopp: Ungefär 420 ° F

Du kan köpa mellanrost kaffe HÄR

Mörkrost

Mörkrostat kaffe innebär helt enkelt att man har rostat kaffet till en högre temperatur, generellt kan man säga kring 220 grader och uppåt.

Mörkrostat kaffe rostas förbi den andra sprickan till en inre temperatur på ungefär 464 ° F, vilket är ungefär så långt du kan gå utan att förstöra en kaffeböna. En egenskap som är värt att notera är att mörka rostade bönor har en oljig glans till dem som ett resultat av rostningsprocessen, som drar oljor inifrån kaffebönan till utsidan. En kopp kaffe gjord av en mörkrostat kaffe uppvisade rökiga, bittra och brända smaker. Mörka rostade kaffe kallas ofta i butiker som ”French Roast” eller ”Italian Roast”.

Svart färg
Olja på ytan ?: Ja
Smak: bitter, rökig eller bränd smak
Mängd koffein: Mycket låg
Inre temperatur för bönor vid rostningstopp: Ungefär 475 ° F

Du kan köpa mörkrost kaffe HÄR.