Sikt först i en liten skål eller mugg. Matcha klumpar sig mycket lätt, så jag rekommenderar alltid att siktas innan du tillsätter något vatten. Annars blir det svårt att få teet att spridas jämnt i vätskan och din dryck blir klumpig.
Häll sedan i en liten mängd varmt vatten och vispa. Men vänta! Detta är inte den cirkulära vispningen som krävs för att göra bakningsrecept eller äggröra. Vispa istället kraftigt från sida till sida – antingen direkt fram och tillbaka eller i ett sicksackmönster – för att jämnt sprida pulvret i vattnet och skapa ett skumskikt på toppen. Om du vispar i en cirkelrörelse skummar inte ditt te.
Slutligen fyll på det med mer varmt vatten eller ångad mjölk. Traditionellt matcha grönt te görs med bara grönt tepulver och vatten, men du kan också enkelt göra en latte genom att avsluta din dryck med ångad mjölk. Jag älskar att göra mina med mandelmjölk, kokosmjölk eller hemlagad havremjölk. Vispa igen tills det är skummande, sötna efter smak och njut!